Loket levensvragen

“Als we niet weten naar welke we haven we koers zetten, dan is geen enkele wind gunstig.”

Soms lijkt je leven op een eindeloze watervlakte waarin geen rimpeling te zien is. Alles gaat goed en je geniet van elke dag. Totdat de golven komen die jou brengen waar je niet zijn wilt. En je vraagt je af waarom…

Vroeg of laat loopt iedereen wel een keer tegen dingen in zijn leven aan, waar hij niet goed raad mee weet. Levensvragen horen bij het leven. Wie de uitdaging aangaat om naar antwoorden te zoeken, geeft zichzelf de kans om te groeien en sterker te worden.

Denk aan vragen als:
» Wie ben ik?
» Wat is het doel van mijn leven?
» Moet ik vergeven wat mij is aangedaan door een ander?
» Hoe kan ik gelukkig worden?
» Als God liefde is, waarom is er dan zoveel ellende in de wereld?
» Hoe kan ik rust vinden in mijn leven?

 

Vaak leven deze vragen onder de oppervlakte. Je komt er pas mee als er ruimte en tijd voor is, in vertrouwelijk contact met een ander. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in eigen kring hierover een gesprek te voeren. Dan kan het goed zijn om contact te maken met iemand die deze geestelijke begeleiding kan bieden.

Loket levensvragen
Next2U heeft een aantal vrijwilligers – mannen en vrouwen – die graag met jou in gesprek willen gaan. Zij doen dit in de eerste plaats vanuit hun eigen levenservaring. Daarbij hebben sommigen hiervoor een specifieke opleiding of cursus gevolgd en hebben praktijkervaring met pastoraat en coaching. Het doel is om een antwoord te vinden op jouw vragen. Misschien kunnen we jou verder helpen met één gesprek, maar soms is het beter om een tijdje samen op weg te gaan. We kennen hierbij overigens ook onze grenzen en zullen professionele hulpverlening adviseren, wanneer dat nodig is.

Hoe werkt het?
Eerst zullen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek is het belangrijk dat jij voldoende “klik” hebt met jouw gesprekspartner. Alleen dan kan er sprake zijn van wederzijds vertrouwen, wat de basis is voor een goed contact. Ook bespreek je dan met welke vraag je graag aan de slag wil. Mogelijk kunnen er ook al praktische afspraken worden gemaakt over plaats, datum, tijd en frequentie van de gesprekken.

Als buurtgenoot willen we jou graag helpen. We beseffen heel goed dat het best een spannende stap kan zijn om contact met ons op te nemen. Toch willen we je van harte aanmoedigen om het te doen!

Contactpersonen:
Erwin Heikoop
M 06-49708094
E info@next2u.nl

Liesbeth Smit
M 06-16536814
E info@next2u.nl